top of page
Comp 1_00242.png
  • Twitter Icono blanco
  • Blanco Icono de Instagram
  • Blanca Facebook Icono
  • Blanco Icono Vimeo

“Qualsevol criatura de la natura que encén la mirada d'un nen mereix ser eterna, encara que sigui imaginària”

SOMERETES AL CAP

[Soñando Someretas]

Gènere: Cinema documental de Natura - Ficció

Idioma: Español, Catalá

Metratge: 70'

Format de distribució: 4K digital / Dolby digital 5.1 

Data estrena: Per definir (en producció)

Producció: BioSciCat, MN films

Resum: 

La capritxosa i inesgotable imaginació de la realitat va voler crear a les muntanyes de Montsant una historia commovedora al voltant d’una petita criatura única, l’existència de la qual acaba unint diverses vides malgrat que sembla estar relegada a la imaginació d’un nen. Un nen en el que la relació amb els animals marcaria per sempre la seva manera de comprendre el món, i a través d’ell, la de milions de persones: el petit Eduard Punset.

Making of
pressbook

El Projecte

Someretes al Cap és un projecte de cinema-documental impulsat i coproduït per BioSciCat que neix d'una convicció: l'única esperança de preservar el miracle de la natura que ens envolta, passa per construir en la nostra societat una cultura de profunda admiració cap a aquesta, i de respecte per totes les formes de vida. Es tracta, en definitiva, de forjar una actitud que es converteixi en un tret cultural identitari del nostre pensament col·lectiu com a societat, i que sigui inqüestionable, indestructible, i independent de l'ideari polític individual.

Però, com aconseguir que tota la societat desitgi i exigeixi la conservació de la natura per davant de qualsevol altre benefici? Aquest repte planteja un canvi de paradigma: cal portar la natura a tota la societat, sense excepció, i emocionar-la. I quin és la millor manera? Sens dubte, el cinema.

Aquesta és la raó per la qual BIOSCICAT ha apostat, a través de "Someretes al Cap", per fugir del gènere del documental científic clàssic, i per recórrer a la narrativa i el llenguatge cinematogràfic. És doncs un assaig de noves fórmules pensades per obrir els ulls a tota la societat davant de la bellesa de la vida, i per influenciar a aquell públic que mai abans es va interessar pel documental de natura.

La proposta: fusionar gèneres, explotant el millor de cada un d'ells. Del documental científic i naturalístic, l'inigualable poder de seducció que desborda la natura (en format 4k) i els punts de vista que ofereixen les tècniques del gènere, així com la possibilitat de presentar un relat científic autoritzat. De la ficció i el llenguatge cinematogràfic, la màgia hipnòtica de la seva estètica i la força narrativa d'històries reals que emocionen i atrapen.

Sinopsis

Girona, desembre de 1938. En la solitud metàl·lica d’un asil s’apaga la vida de Longinos Navàs. Així és com mor un dels més grans zoòlegs d’Europa, i així és com neix la història d’una criatura única i misteriosa que només els seus ulls van arribar a veure i que mai ningú tornaria a trobar: la somereta de Montsant.

Pocs mesos després, mentre les cendres de la guerra civil encara suren en l’aire, el petit Eduard Punset arriba des de la seva Barcelona natal a un fràgil poble refugiat a la brutalitat geològica de la serra tarragonina de Montsant, on la felicitat encara sembla possible. El contacte amb la natura que li ofereix la seva nova vida revela en ell una extraordinària sensibilitat i una insòlita intuïció natural per aprendre del món vivent que l’envolta. Els ulls còmplices i orgullosos de Rufina, la seva professora, qui no pot amagar la seva predilecció per l’Eduard, canvien de signe quan els pares del petit li revelen la seva por: la màgica relació amb els animals que ha desenvolupat, estimulada per aquesta, ha anat massa lluny... no deixa de cercar secreta i obsessivament una criatura imaginària de la que ningú ha sentit parlar. Quan el petit és arrencat de les seves muntanyes per prosseguir els seus estudis ha de deixar el seu secret en mans de Bruna, la seva fidel companya d’aventures.

Els records d'aquesta infància màgica impulsen a Punset a desgranar les raons que ens ofereix la ciència per a comprendre que el nostre destí està inexorablement unit al de la resta d'espècies. Però ens adverteix que no seran aquests arguments els que ens facin canviar actuar: tot dependrà de la nostra capacitat per emocionar-nos davant la vida, i per transmetre aquesta emoció.

Fitxa Tècnica

Guió i Direcció  - GUILLERMO GARCÍA PÉREZ

Direcció de Producció  -  MARGA MANZANO

Cap de Producció  -    ODA CADIACH

Direcció de comunicació  -  CRISTINA GARCIA-BAYLO

Amb la participació d'EDUARDO PUNSET, i la col·laboració d'ORIOL CRUZ, LLUÍS SOLER i MANUEL OUTUMURO.

Fotografia  -  JAVIER BARÓN / FERRAN AGUILAR

Direcció de Casting  -  ADRIÀ TRIVIÑO

Producció tècnica de naturalesa  -  FERRAN AGUILAR / JAUME SOLÉ

Disseny Gráfic  -  ESTER IZNAJAR, JORDI RINS

Només hi ha una manera de conservar la natura: estimant-la

Producció

Financiació i col·laboració

Imagen 12.png
LogoIBB_edited.jpg
casanovafoto3_edited.jpg
soc_2l_bn.jpg
Logotipo_de_la_Generalitat_de_Catalunya.
logotip_Iniciativaocupaciojuvenil_bn.png
PARC MONTSANT_edited.jpg
imagenes_gob_navarra_logo_e3b86d2e_edite
1200px-Logo_del_Govern_de_les_Illes_Bale
Logo Bioscicat horizontal  (negro).png
MN Films (negro).png
MITECO+FB+20AÑOS_B&N_con-bandera.png
mn_horizontal (Negre).png
DIPTA_H_col_edited.png

"Someretes al Cap" (Soñando Someretas) és un projecte sense finalitats mercantils ni ànim lucratiu, impulsat per BIOSCICAT amb un objectiu estrictament educatiu i cultural. Es troba produïda per BIOSCICAT i MN FILMS®.

BIOSCICAT, la Societat Catalana de Ciències per la Conservació de la Biodiversitat, , és una entitat no governamental de base científica creada amb la finalitat de descobrir, comprendre i conservar la biodiversitat mediterrània, així com difondre entre la nostra societat els valors de les ciències biològiques, promoure l’admiració per la natura i educar en el respecte per totes les formes de vida. Dins de les activitats del seu objecte social es troba, entre altres “la divulgació del coneixement i el foment del respecte cap a la vida biològica en sentit ampli, incloent la difusió del saber tècnic i científic al voltant de la conservació de la riquesa biològica i la promoció de l’educació i la conscienciació pública en aquesta matèria”.

  • Twitter - círculo blanco
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Vimeo

​© 2019 BIOSCICAT

bottom of page